Frízföld blog

Minden, ami fríz... Érdekességek, hírek Hollandia északi részéről.

Friss topikok

Statisztika

2012.07.29. 11:31 Eino81

Elindult az olimpia - frízekkel

Elindult az olimpia, és így a magyar csapat helyett - a blog témájának megfelelően - igyekszünk a fríz sportolókról és teljesítményükről itt képet adni. Eléggé népes az idei fríz delegáció, nyolc fríz olimpikon van jelen Londonban. A kerékpárosok között ott van Jenning Huizenga és Lieuwe Westra, Sjoerd Hamburger a nyolcas evező tagja, Pieter-Jan Postma és Marit Bouwmeester vitorlás, Richard Schuil a röplabda páros egyik tagja, Céline van Gerner és Epke Zonderland tornászok. Családnév alapján még legalább öt holland versenyzőnek (Nienke Kingma, Matthijs Wellenga, Peter Wiersum, Wim Stroetinga, Niki Terpstra) van fríz háttere, de ez náluk nincs kiemelve. 

A pénteki megnyitó óta tegnap szerepeltek először frízek a 2012-es londoni nyári játékokon. A kerékpáros Lieuwe Westra a férfiak utcai versenyén a 97. helyen ért célba. Legközelebb augusztus 1-jén (14:15-kor) az időfutamban próbálkozhat újra. Az evező nyolcas (Sjoerd Hamburgerrel) a harmadik helyen ért célba, így a reményágon folytatják. Epke Zonderland tornász első helyen kvalifikálta magát a nyújtón. Az első nap fríz történéseit itt lehet megtekinteni <Update: Az alábbi videó és maga a hírműsor is elérhetetlen lett délutánra, mivel hivatalos felvételeket tartalmaz... Nem tudom, miért bántotta a Nemzetközi Olimpiai Bizottságot pár másodpercnyi jelenet...>:

lieuwe westra.jpg

Lieuwe Westra

epke zonderland.jpg

Epke Zonderland

Ma, vasárnap, a következő fríz sporolók érdekeltek:

  • Pieter-Jan Postma - vitorlázás (finn dingi) - 12:00

  • Richard Schuil - röplabda - 14:30

  • Céline van Gerner - tornász - 9:30

     

Pieter-Jan Postma 1.jpg

Pieter-Jan Postma

richard schuil.jpg

Richard Schuil (balra)

celine van gerner.jpg

Céline van Gerner

Szólj hozzá!

Címkék: sport


A bejegyzés trackback címe:

https://fryslan.blog.hu/api/trackback/id/tr304684570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása