Frízföld blog

Minden, ami fríz... Érdekességek, hírek Hollandia északi részéről.

Friss topikok

Statisztika

2012.10.15. 15:31 Eino81

Egy magyar focista Frízföldön

Az imént szörföltem a híroldalakon és egy érdekes hírbe akadtam, ami - hogy-hogy nem - épp a blog profiljába vág. Talán már volt róla szó, hogy Frízföldnek van úgymond - magyar hasonlattal élve - NB1-es futballcsapata, az SC Heerenveen, és most ehhez kapcsolódott egy magyar vonatkozású hír (így duplán, sőt, mivel egy másik témámhoz kapcsolódik: triplán) örül a szívem. Ehhez a csapathoz igazolt ugyanis egy magyar játékos, Otigba Kenneth (a képen középen). (A cikk igaz úgy hozza, hogy most igazolt oda, más források szerint már 2008 óta ott van, és ezt erősíti meg egy másik honlap is...Akármikor is igazolt oda, örülünk neki, hogy ott van)

Idegen hangzású neve ellenére magyar, bár Nigériában született 1992-ben, de magyar az anyja és 3 éves kora óta Gyulán él.  A magyar U21-es válogatottnak már tagja volt, és nem csodálkoznék, ha Thomas Sowunmi után egy újabb afromagyart köszönthetnénk a felnőtt válogatottban is....

Otigba Kenneth Heerenveen.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: SC Heerenveen frízföldi magyarok


A bejegyzés trackback címe:

https://fryslan.blog.hu/api/trackback/id/tr434850003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása