Frízföld blog

Minden, ami fríz... Érdekességek, hírek Hollandia északi részéről.

Friss topikok

Statisztika

2013.01.23. 10:48 Eino81

Fríz zenei mustra - Van Wieren

Őszintén, nem sok jó fríz együttest találtam, de ha valakit ajánlanom kellene, akkor egyértelműen a Van Wieren lenne az. Nekem ők a kedvenceim, hallgatható slágerek, érthető szöveg, jó hangszerelés. És mások is elismerik, hogy ők a legjobbak. Lássuk, mit lehet tudni Fryslân első számú bandájáról.

Van Wieren picture 2.jpg

Balról jobbra: Harry Van Wieren, Robbie Van Wieren és Edwin Smith,a doboknál (nem látható a képen) Minne Aartsma

Ha a neten rákeresünk, először egy szállítmányozási vállalt honlapja jön elő, hiába no, gyakori családnév ez a Van Wieren. Merthogy ez mondhatni majdnem családi banda. 2005-ben alapították a Thin Air együttes korábbi tagjai.Ugyanabban az évben Nim dyn tiid című dalukkal megnyerték a "Liet" dalfesztivált, ezután lettek Frízföld-szerte ismertek. 2006-ban ők képviselték Frízföldet a nemzetközi kisebbségi dalfesztiválon Svédországban (ahol ismét a díjnyertes dalukat adták elő). Ugyanakkor a Marista lemezcéggel egy kislemezre szóló szerződést kötöttek, ami a leeuwardeni Syco Studióban lett felvéve. 2007-ben jöttek ki a Kâld fjoer című számukkal. A dal és a videoklip is hetekig vezette a helyi slágerlistát. 2008-ban a Praat mar Frysk szervezet kampánydalaként készült el a Dûnsje című dal. Ezután a banda a U2 híres One című számát dolgozta fel frízül, stílusosan Ien címmel. A duettben Yvonne Bleize volt a csapat segítségére.2008 decemberében a holland Dialectpop fesztivált nyerték meg. 2009-ben Robbie elkezdett dolgozni a Cohen in het Fries projekten, melyből egy sikeres CD-DVD született. Háromszor koncerteztek vele színházakban, telt ház előtt. Egy másik projekt, a Fryslan4warchild keretében született meg a Dyn eagen című dal. 

Honlapjuk - http://www.vanwieren.nu



 

Szólj hozzá!

Címkék: zene praat mar frysk frízföld


A bejegyzés trackback címe:

https://fryslan.blog.hu/api/trackback/id/tr245037136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása